Blog

By in Geen categorie 0

2011

Cursus.

In 2011 ging die van start in Gendt bij Piet van Rijsingen. De eerste cursus dag snoeien daar kon ik helaas niet bij zijn. De zaterdagen er na wel. Een zeer interessante cursus waar je ook aan werk wordt gezet om dingen te doen echt leuk. In mei de stokken binnen die ik daar besteld had. Ze moesten 24 uur in het water staan voor ze gepoot konden worden. De Rondo hebben onderstam SO4 en Johannitter 125AA en Souvignier Gris Binova. Nu afwachten of ze zich goed gaan vestigen. Deze gaan op dubbel guyot.

Ik had voor genomen om worteldoek neer te leggen en dan daar gaten in te maken voor de stokken. Dit had ik gezien bij de Teunishof in Culemborg en leek me wel wat. Bij het Hof van Twente in Bentelo palen en draad besteld om drie rijen stoken te kunnen neer zetten. Dit zou dan betekenen dat er 18 stoken zouden zijn om wijn van te maken. Tegen de rugzijde van schuur voor de caravans staat een witte tafeldruif wat een Vroege van de Laan moet zijn.

De brouwschuur met veranda is gereed en er word stroom in aan gebracht. In middels ook 7 zonnepanelen besteld om op de schuine dak te leggen en zodoende mijn eigen stroom op te wekken.

De Muscat Bleu doen het omdat ze in potten waren voorgekweekt. De andere 12 slaan ook aan en beginnen leuk te groeien. In het derde jaar kan ik beginnen met oogsten dus volgend jaar de Muscat Bleu dus ben benieuwd.

Aan de andere zijde van begonnen met het verwijderen van de pruimenboom om daar gedeelte moestuin te maken. En dan kan ik daar ook lekker aan de gang.

 

 

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.