Blog

By in Geen categorie 0

2013

Nee he weer -20 graden vorst. Het zit niet mee met mijn nieuwe hobby. In mei de lege plekken weer voorzien van nieuwe stoken met de hoop dat deze de aankomende winter wel zullen overleven. Alle nieuwe stoken hebben onderstam van SO4. De enige Rondo blijft het doen maar van de drie Muscat Bleu sneuvelt er nog een. De Souvignier Gris bleven het ook doen.

De Rondo heeft 27 trossen geproduceerd maar daar wisten de wespen ook raad mee. Uit eindelijk hou ik 3.4 kilo druiven over. Het S.G. was 1082 en 9 gr zuur. De Souvignier Gris leverd 11.9 kilo met S.G. 1080 en 12 gr zuur. De Muscat Bleu had 42 trossen en S.G. 1066 en 17 gr zuur. Hier uit geleerd dat de opbrengst veel te hoog is en daar drasties verandering in moet komen om een goede kwaliteit te leveren. Besloten word om per stok maximaal 15 trossen te laten staan. Wijn maken maar dat is ook een aparte handeling en moet je ook onder de knie zien te krijgen. De opbrengst kreeg ik niet aan het gisten. De oorzaak was waarschijnlijk te veel sulfiet door het niet goed meet apparatuur. Het sap laten staan en steeds maar ruiken of het goed bleef. Via de Wijkgaard in Meteren nieuwe weegschaal gekocht om dit probleem op te lossen. In het moestuin gedeelte wordt een strook voor 7 Cabernet Cantor gereed gemaakt om deze in mei te plaatsen. Deze gaan op enkel guyot. Aan het pad komen 3 Vroege van de Laan te staan en de wijn productie wordt hierdoor uitgebreid. Deze gaan op dubbel cordon.

5-oogst-large

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.