Blog

By in Geen categorie 0

2015

Dit is een fles witte wijn van uit Roemenië. Deze komt van een collega die daar vaak komt en op deze manier wisselen wij onze wijn uit. In de Roemeense fles zat een wijn met een aceton geur wat er op zou duiden dat er teveel lucht boven de wijn heb gestaan waardoor er azijnsteek optreed. Ik zal deze fles vullen met mijn Souvignier Gris en hem weer naar Roemenie laten brengen en in afwachting van hun bevindingen. Het zal een droge witte wijn worden.

Gaat het nu lukken?

Nu is hopelijk alles op zijn plaats gevallen en moet ik kunnen gaan bouwen aan mijn wijn productie. Ook mijn aangesloten bij de brabantsewijnboeren en hoop via deze weg aan profesionele gist te komen om een lekker wijntje te kunnen brouwen. Nu kijken of het weer dit jaar ook wil mee werken.

Het jaar verloopt prima en we oogsten voldoende om wat wijn te produceren. Wel een 40 kilo rode druiven en 20 kilo witte druiven. De most van witte druiven van 2013 is nog steeds goed en gaan we bij de most van 2015 proberen mee te vergisten en dat lijkt te gaan lukken. Ook de rode druiven gaan aan het gisten dus volgend jaar gaan we bottelen.

 

Post navigation

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.